Martine van Os

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Martine van Os
Van Os in 1992
Volledige naam Martine van Os van den Abeelen
Geboren 3 april 1957
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentatrice en actrice
Jaren actief 1987-heden
Bekend van Tijd voor MAX
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Martine van Os (Den Haag, 3 april 1957) is een Nederlandse presentatrice en actrice. Ze is de dochter van de journalist en presentator Joop van Os.[1]

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Van Os presenteerde bij BVN het programma Van Huis Uit en begin 2006 het programma Appeltje voor de Dorst van Omroep MAX. Dit is een programma over allerlei geldzaken waarin zij vergeten pensioenen uitreikte. Eerder was zij bij de KRO te zien in het programma Lieve Martine en het programma Graag Gedaan over vrijwilligerswerk. Van Os spreekt ook tekenfilms in en werkt mee aan uiteenlopende videofilms, bijvoorbeeld voor het Voedingscentrum.

Ze was van 1987 tot 1990 te zien op tv als juffrouw Dücker in de serie Familie Oudenrijn (later Dücker en Oudenrijn). Van Os had ook haar eigen televisieprogramma: Lieve Martine. Ook presenteerde ze de kinderserie Kijk, de bijbel. Van november 2006 tot en met maart 2007 nam ze tijdelijk het programma Max en Catherine over van Catherine Keyl onder de naam Max en Martine. Vanaf september 2008 presenteert zij met Sybrand Niessen voor MAX het televisieprogramma Tijd voor Max. In 2009 presenteert zij de quiz Stop de tijd. Sinds jaar en dag speelt Van Os in de sinterklaasfilms van regisseur Martijn van Nellestijn.

We zijn er bijna, een reisprogramma waarin senioren er met de caravan op uit trekken, wordt ook door haar gepresenteerd.

In 2022 was Van Os te zien als drag in het televisieprogramma Make Up Your Mind.

Van Os is getrouwd met kunstenaar en oud-televisieprogrammamaker Wouter Stips. Ze hebben samen twee kinderen.[2]

Presentaties[bewerken | brontekst bewerken]

(Gast)rollen[bewerken | brontekst bewerken]