Martine van Os

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Martine van Os
Martine van Os in 1992
Martine van Os in 1992
Volledige naam Martine van Os van den Abeelen
Geboren 3 april 1957
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1987 - heden
Bekend van Tijd voor MAX
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Media

Martine van Os, officiële naam Martine van Os van den Abeelen (Den Haag, 3 april 1957), is een Nederlandse presentatrice en actrice, die onder andere bij BVN het programma Van Huis Uit voor haar rekening nam. Begin 2006 presenteerde zij het programma Appeltje voor de Dorst van Omroep MAX. Dit is een programma over allerlei geldzaken en waarin zij vergeten pensioenen uitreikte. Eerder was zij bij de KRO te zien in het programma Lieve Martine en het programma Graag Gedaan over vrijwilligerswerk. Van Os spreekt ook tekenfilms in en werkt mee aan uiteenlopende videofilms, bijvoorbeeld voor het Voedingscentrum.

Ze was van 1987 tot 1990 te zien op tv als juffrouw Dücker in de serie Familie Oudenrijn (later Dücker en Oudenrijn). Van Os had ook haar eigen televisieprogramma: Lieve Martine. Ook presenteerde ze de kinderserie Kijk de bijbel. Van november 2006 tot en met maart 2007 nam ze tijdelijk het programma Max en Catherine over van Catherine Keyl onder de naam Max en Martine. Vanaf september 2008 presenteert zij met Sybrand Niessen voor MAX het televisieprogramma Tijd voor Max. In 2009 presenteert zij de quiz Stop de tijd. Sinds jaar en dag speelt Van Os in de sinterklaasfilms van regisseur Martijn van Nellestijn. Vanaf 2011 presenteert ze het vakantieprogramma We zijn er Bijna!. In 2016 nam Van Os deel aan De Slimste Mens.

Van Os is getrouwd met kunstenaar en ex-televisieprogrammamaker Wouter Stips. Ze hebben samen twee kinderen en wonen in Hilversum.

(Gast)rollen[bewerken]

Presentaties[bewerken]