Maserati MSG Racing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vlag van Monaco Maserati MSG Racing
Jaren actief 2023-heden
Discipline Formule E
Eigenaar Maserati
Manager James Rossiter
coureurs
7. Vlag van Duitsland Maximilian Günther
18. Vlag van India Jehan Daruvala
https://www.maseratimsgracing.com/
Portaal  Portaalicoon   Sport
Autosport

Maserati Monaco Sports Group Racing is een Monegaskisch autosportteam dat deelneemt aan de Formule E. Vanaf het seizoen 2022-2023 neemt dit team de inschrijving van Venturi Racing over.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 10 januari 2022 kondigde Maserati aan dat het in het seizoen 2022-2023 toe zou treden tot de Formule E in samenwerking met een destijds nog onbekend team. Het zou de terugkeer van de fabrikant in het formuleracing na een afwezigheid van 65 jaar betekenen; in 1957 nam het voor het laatst deel aan de Formule 1. Maserati werd hiermee de eerste Italiaanse constructeur in de geschiedenis van de Formule E.

Op 7 april 2022 werd aangekondigd dat Maserati en het bestaande Formule E-team Venturi Racing een partnerschap van meerdere jaren aan zouden gaan. Het nieuwe Formule E-team van Maserati zou de inschrijving en het hoofdkwartier van Venturi in Monaco overnemen. Hiermee zou de naam Venturi uit de Formule E verdwijnen; die was vanaf het begin van de klasse aanwezig.

Op 3 november 2022 werden Edoardo Mortara en Maximilian Günther aangekondigd als Maserati-coureurs voor het seizoen 2022-2023.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]