Massif des Maures

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Massif des Maures

Het Massif des Maures is een Zuid-Frans gebergte in het departement Var. Het massief strekt zicht uit langs de Côte d’Azur tussen Hyères en Fréjus en wordt oin het noorden begrensd door de Plaine des Maures.

De benaming Massif des Maures komt waarschijnlijk van zwart gebergte, naar het donkere gesteente en het dichte woud. Een andere theorie voert de naam terug tot de Moren, die in de streek aanwezig waren.

Het hoogste punt is het 780 m hoge Signal de la Sauvette en de kapel Notre Dame des Anges (767 m), in het westen van de noordelijke heuvelrug nabij Collobrières.

Geologisch gezien maken ook de schiereilanden Saint-Tropez en Giens deel uit van het Massif, evenals de Îles d'Hyères, het ten westen van Toulon gelegen Cap Sicié en het Massif de Tanneron in het noordoosten.

Langs de kust liggen vele toeristische plaatsen als La Londe-les-Maures, Le Lavandou, Cavalaire-sur-Mer, Saint-Tropez en Sainte-Maxime. Andere bekende plaatsen in het Massif zijn Collobrières, Bormes-les-Mimosas, La Môle, Cogolin, La Garde-Freinet, Grimaud, Gassin en Ramatuelle.