Master of Education

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Master of Education (afkorting: MEd, Latijn: Magister Educationis) is een Nederlandse educatieve masteropleiding in het kader van het Bachelor-Masterstelsel.

De master titel met toevoeging of Education wordt hier onder andere gebruikt om aan te geven dat men aan een hogeschool een masteropleiding heeft afgerond tot docent met eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Daarnaast wordt de titel gebruikt om aan te geven dat men aan een hogeschool een pedagogische masteropleiding heeft afgerond die niet leidt tot een eerstegraads lesbevoegdheid. Een voorbeeld is de Masteropleiding Special Educational Needs (MEd SEN).

Om een eerstegraads onderwijsbevoegdheid te halen kan men ook naar een universitaire lerarenopleiding gaan. Na het afronden van een universitaire bacheloropleiding met educatieve minor of na het afronden van een universitaire masteropleiding kan men daar met een jaar studie ook de eerstegraads onderwijsbevoegdheid halen. Universitaire lerarenopleidingen geven recht op de titel Master of Arts in Education of Master of Science in Education, respectievelijk afgekort als "MA(Ed)" en "MSc(Ed)". In Vlaanderen gebruikt men voor deze opleiding de term aggregaat.

Zie ook[bewerken]