Matilda Ziegler

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Matilda Ziegler
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 1964
Land Vlag van Engeland Engeland
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Matilda Ziegler (1964) is een Engelse actrice die vooral bekend is van haar rollen op televisie, hoewel ze ook in het theater heeft gespeeld.

Haar eerste optreden op televisie was in de BBC soapserie EastEnders, waarin ze van 1987 tot 1989 de rol van Donna Ludlow speelde. Ze kreeg hierbij te maken met prostitutie, verkrachting en een verslaving aan heroïne. Uiteindelijk overleed ze aan een overdosis. Haar optreden werd gezien als een van de beste anti-drugs-campagnes in de soap.

Nadat ze gestopt was met EastEnders, speelde ze verschillende rollen in de ITV sitcom Mr. Bean, waarvan die van Irma Gobb, Beans vriendin, de bekendste is. Ze was hier in vier afleveringen te zien.

Andere televisieoptredens waren onder meer in Harbour Lights (1999), waarin ze optrad naast Nick Berry die ook haar geliefde Simon Wicks speelde in EastEnders. Verder was ze te zien in Where the Heart Is (2000), Holby City (2003), Casualty en het ITV-politiedrama The Bill (2003).

Haar meest recente werk is de rol van Pearl Pratt in de nieuwe televisieserie Lark Rise to Candleford, die momenteel gefilmd wordt en in 2008 door BBC1 zal worden uitgezonden.

Filmografie[bewerken]