Matthijs Otterloo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
01-04-2019
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Matthijs Otterloo
Matthijsotterloo airplane.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Matthijs Richardus Otterloo
Geboren Baarn, 1 oktober 2000
Beroep Ondernemer
Bekend van Mede-eigenaar van Cycleswap
Website matthijsotterloo.com

Matthijs Otterloo (Soest, 1 oktober 2000) is een Nederlandse ondernemer. Hij was de mede-eigenaar van Cycleswap, een Nederlands fietsdeelplatform waar hij met vier vrienden aan werkte.[1] Cycleswap is in 2016 overgenomen door Spinlister LLC.[2]

Biografie[bewerken]

Otterloo is geboren in Soest, Nederland. Hij begon zijn carrière terwijl hij nog op de middelbare school zat in Soest, waar hij de virale iOS-game genaamd ColorLink heeft ontwikkeld. Toen Otterloo 15 jaar oud was, sloot hij zich aan bij het Cycleswap-team als mede-eigenaar. Cycleswap werd gelanceerd op 1 juni 2015 en was een peer-to-peer fietsdeelnetwerk dat in 2016 door Spinlister werd overgenomen.[3]

In 2017 werd Otterloo uitgenodigd voor de Apple Worldwide Developers Conference 2017 door middel van een Scholarship-ticket. Het Algemeen Dagblad beschreef Otterloo als een jonge software whizzkid. Daarnaast werd Otterloo opgenomen in "De jonge 100" in 2016 en de "T500" in 2017 en 2018, twee lijsten van jonge veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar in Nederland.[4][5]

Sinds 2018 richt Otterloo zich op de Instagram-markt. Volgens een interview met Entrepreneur helpt hij grote influencers en merken overal ter wereld hun bereik op Instagram te vergroten.[6] Daarnaast is hij actief op het gebied van software-ontwikkeling en werkt hij als freelance softwareontwikkelaar voor bedrijven over de hele wereld.