Matthijs Verschoor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Matthijs Verschoor
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Matthijs Verschoor is een Nederlandse klassieke pianist.

Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studies in Rome en Londen. Tot zijn leermeesters behoren Bart Berman, Willem Brons en John Bingham.

Verschoor gaf recitals in meerdere Europese landen. Als solist trad hij op met verschillende orkesten, met onder meer werken van Mozart, Franck, Ravel (de beide pianoconcerten) en Gershwin. Tevens heeft hij vele radio-opnamen gemaakt.

Al vroeg in zijn loopbaan werd er een LP van hem uitgebracht met werken van Bach, Händel en Scarlatti. Opnamen met werken van Chopin, Beethoven, Rachmaninoff, Korngold en Skrjabin volgden. Zijn repertoire omvat werken van Bach tot Messiaen, maar ook van minder bekende componisten als Erich Wolfgang Korngold.

Sinds augustus 2005 vormt hij een vast duo met de Nederlandse celliste Mayke Rademakers. Inmiddels hebben zij al vele concerten gegeven in Spanje, Oostenrijk (Wenen) en Nederland. In de nabije toekomst staan optredens gepland in Oostenrijk, Portugal, IJsland en Italië.

Matthijs Verschoor is als hoofdvakdocent piano verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en ook aan het Trinity College of Music te Londen. Ook geeft hij diverse masterclasses in binnen- en buitenland.