Max (automerk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Max Roadster uit 1992

MAX was een Nederlands automerk. In 1989 begon het merk auto's te ontwikkelen in de Nederlandse stad Helmond. De MAX gebruikte onderdelen van het PSA-concern (Citroën AX).

Geschiedenis[bewerken]

In 1985 kwam in Helmond de firma Kick Design, van Eric Spronk, met de ontwikkeling van een nieuwe, sportieve kleine auto. Liefst een cabriolet, maar met de mogelijkheid hieraan via enkele modules naar behoefte een andere bestemming aan te geven. Behalve een Roadster als basis, werd met een hardtop coupé en een sportswagon rekening gehouden. Uiteindelijk zou dat basismodel de auto blijken te zijn die onder de naam MAX voorgesteld zou worden. Kick Design startte deze ontwikkeling als adviesbureau om enerzijds de klantenkring te laten zien wat er aan kennis en ervaring in huis is en anderzijds om te onderzoeken en bewijzen wat er met de nieuwst kunststof- en compositietechnologie mogelijk is. In 1993 failleert het automerk weer.

De auto[bewerken]

Bij het merk MAX zijn verschillende voorseriemodellen geweest. Deze waren duurder dan het roadster-model dat uiteindelijk het levenslicht mocht zien.

De auto kostte ongeveer 22.000 euro wat voor die tijd niet veel geld was voor een roadster in het exclusievere segment.

Uit de mogelijkheden die het PSA-concern bood, koos men het mechaniek van de Citroën AX GT. Met diens motor komt de lichte MAX aan snelle prestaties, terwijl service en dergelijke geen probleem is. Het assortiment van PSA biedt doorgroeimogelijkheden tot en met de zestienkleps-injectiemotor en zelfs vierwielaandrijving.

Faillissement[bewerken]

Na diverse financiële injecties ging het merk en haar BV (MAX Motors BV) uiteindelijk toch failliet in 1993g. Het concept van de MAX kwam te vroeg, maar maakte de weg vrij voor andere "fun"auto’s.