Max Goof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Maximillian "Max" Goof is een personage in tekenfilmseries van Disney. Hij is de zoon van Goofy en maakte zijn debuut in 1992 in de serie Goof Troop, maar is mogelijk gebaseerd op het personage "Junior"/"Buster" uit een aantal Goofy-filmpjes uit de jaren '50.

Max is verder te zien in de films A Goofy Movie (1995) en An Extremely Goofy Movie, de direct-naar-video films Mickey's Once Upon a Christmas (1999) en Mickey's Twice Upon a Christmas (2004), en in de televisieserie Mickey's Club.

Overzicht[bewerken]

Max is in een aantal opzichten uniek. Zo is hij de zoon van een bekend Disneyfiguur, en niet een neefje zoals dat normaal gebruikelijk is. Verder is hij een van de weinige Disneypersonages die in de loop der tijd is verouderd. In de serie Goof Troop wordt hij gezien als een kind van een jaar of 11, in de film A Goofy Movie als een tiener van rond de 14, en in An Extremely Goofy Movie als een adolescent.

Max lijkt qua uiterlijk sterk op zijn vader, en vertoont soms ook diens karaktertrekjes, zoals onhandigheid. Maar in tegenstelling tot Goofy is hij een stuk minder goedgelovig. Hij beschouwt zichzelf doorgaans als cooler dan zijn vader, en heeft af en toe de neiging zich uit te sloven.

Acteurs[bewerken]

In de serie Goof Troop werd de stem van Max gedaan door Dana Hill. Jason Marsden deed de stem van de oudere Max in A Goofy Movie. Jonas Leopold verzorgd de Nederlandse stem van Max.