Medal of Honor: Airborne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Medal of Honor: Airborne
Medal of Honor: Airborne
Ontwikkelaar EA Los Angeles
Uitgever EA Games
Muziek Michael Giacchino
Releasedatum Microsoft Windows & Xbox 360
Vlag van de Verenigde Staten 4 september 2007
Vlag van Europa 7 september 2007
Vlag van Australië 13 september 2007
Vlag van Japan 8 november 2007
PlayStation 3
Vlag van Europa 16 november 2007
Vlag van de Verenigde Staten 19 november 2007
Vlag van Australië 6 december 2007
Vlag van Japan 20 december 2007
Laatste versie 1.2
Genre first-person shooter
Spelmodus Single player, Multiplayer
Engine Unreal engine 3
Leeftijdsklasse ESRB: Teen (T)
PEGI: 16+
Platform PC, PlayStation 3, Xbox 360
Media Dvd, Blu-ray disc
Systeemeisen
Windows XP SP2 of Windows Vista, 2,8 GHz Intel Pentium 4 of AMD Athlon XP 2800+ (voor Windows XP), 3,0 GHz Intel Pentium 4 of AMD Athlon 64 3800+ (voor Vista), 1 GB RAM, NVIDIA Geforce 6600GT of ATI Radeon X1300PRO met Pixel Shader 3
Navigatie
Spelserie Medal of Honor
Voorloper Medal of Honor: Heroes
Vervolg Medal of Honor: Vanguard
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Medal of Honor: Airborne is een first-person shooter die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Het is een van de spellen uit de Medal of Honor-serie.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De speler is soldaat Eerste klasse Boyd Travers, een paratrooper die deel uitmaakt van de Amerikaanse 82nd Airborne Division en later van de 17th Airborne Division. Boyd Travers wordt onder andere ingezet in Italië, Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland.

De missies[bewerken | brontekst bewerken]

Operatie Husky[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt gespeeld tijdens Operatie Husky, de geallieerde invasie van Sicilië. Het doel is om de stad in te nemen. Doordat de vijand niet met granaten gooit is dit een ideale missie voor mensen die goed zijn in het zogenaamde Close Combat, het van dichtbij vechten met alleen geweren. De andere doelen zijn om een gebouw in te nemen en de luchtafweer, die erbovenop is geplaatst, uit te schakelen.

Operatie Avalanche[bewerken | brontekst bewerken]

In deze missie wordt de speler gedropt boven Salerno, ten Zuid-Westen van Rome. Het doel is om de vijandige stellingen in te nemen.

Operatie Neptune[bewerken | brontekst bewerken]

Deze missie speelt zich af tijdens D-Day op 6 juni 1944. Het doel is om de bunkers van de vijand in te nemen. Dit doet de speler door onder andere de mitrailleurs in de bunkers uit te schakelen. De speler moet daarnaast vijandelijke communicatie vernietigen.

Operatie Market Garden[bewerken | brontekst bewerken]

In deze missie wordt de speler gedropt boven Nijmegen, tijdens Operatie Market Garden. Het doel is om de bekende Waalbrug in Nijmegen te veroveren. Doordat er een bug in het spel zit, wordt men hier niet geholpen door andere geallieerde soldaten.

Operatie Varsity[bewerken | brontekst bewerken]

Duitsland. De speler wordt ingezet in het Ruhrgebied, waar deze fabrieken moet vernietigen. De geallieerden hebben de steden meerdere malen gebombardeerd, maar de fabrieken zijn nog goed te gebruiken. In deze missie moet men alle opslagplaatsen, waterleidingen en fabrieken onklaar maken, evenals drie tanks die klaarstaan om naar het front te gaan.

Operatie Varsity - De Flaktower[bewerken | brontekst bewerken]

2 dagen na de vorige missie is dit de laatste, en moeilijkste missie: het vernietigen van een gigantische toren in Essen. Er zijn veel commando's, luchtafweer en scherpschutters die uitgeschakeld moeten worden. Ook zijn er Duitsers met Panzerschrecks. Nadat alle luchtafweer is uitgeschakeld en op twee verdiepingen de Duitsers hun stellingen zijn uitgejaagd, komt het moeilijke: de speler moet de laatste Duitsers op de 3e verdiepingen verslaan, waarna hij de toren moet ontvluchten. Dat kan door het lont te volgen, waarna hij de hele toren opblaast.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Ten opzichte van andere first-person shooters biedt Medal of Honor: Airborne een grotere uitdaging. Doordat in de meeste first-person shooters alles steeds weer hetzelfde is (de vijand zit steeds op dezelfde plek, men volgt een vaste route, etc.) is er na verloop van tijd geen uitdaging meer. Bij Medal of Honor: Airborne is het echter ook mogelijk dat men niet standaard op straat landt (de speler springt aan het begin van elke missie uit een C-47 Dakota vliegtuig) maar ook op daken, in bomen, etc. Hierdoor is de vijand ook steeds op een andere plaats, en is het dus minder makkelijk om een missie 'uit het hoofd te leren'. Echter, hoe meer men vordert in de missie, hoe meer het weer terugkomt op een vast patroon.

Wapens[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn veel verschillende wapens te kiezen of te verkrijgen in het spel, zoals de Thompson pistoolmitrailleur en de Mauser Karabiner 98k. Verder is het mogelijk om granaten weg te schoppen of terug te gooien. Mocht de speler geraakt worden door de vijand, dan ligt het aan de schade van het wapen hoeveel er van je levensbalk af gaat. Als je geraakt wordt door een Panzerschreck, dan verlies je meer leven dan wanneer je door een MP 40 wordt geraakt. Als je aan je laatste levensbalkje toe bent en je wordt dan geraakt, dan wordt het beeld rood en wazig en krijgt de speler hartkloppingen. De speler is uitgerust met twee primaire wapens, een pistool en 16 granaten. Als een speler genoeg vijanden doodt met zijn wapen, kan hij add ons verdienen zoals een granaatwerper,richtkijker, groter magazijn en compensator. Zo is het mogelijk om voor de Thompson-pistoolmitrailleur een compensator, voorgreep en trommelmagazijn (50 patronen) te verdienen. Voor raketwerpers en granaten zijn upgrades alleen "satchel upgrades" (hogere maximumcapaciteit voor munitie).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]