Mega Man 3

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mega Man 3
Ontwikkelaar(s) Capcom
Uitgever(s) Capcom
Datum van uitgave Japan: 28 september 1990
NA: november 1990
Europa: 20 februari 1992
Genre(s) platformspel, actiespel
Speelmodus Singleplayer
Platform(s) Nintendo Entertainment System, PlayChoice-10, PlayStation, mobile phone, Virtual Console, PlayStation Network
Navigatie
Voorloper Mega Man 2
Vervolg Mega Man 4
Portaal  Portaalicoon   Computer

Mega Man 3 (Japans: Rockman 3 Dr. Wily no Saigo!?, ロックマン3 Dr.ワイリーの最期!?) is een computerspel ontwikkeld en gepubliceerd door Capcom.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In het jaar 200X zegt Dr. Wily dat hij veranderd is en werkt samen met Dr. Light aan een vredesrobot genaamd Gamma. De Robot Masters die het bevel hebben over de mijnwerelden worden boos en verdwijnen met de acht krachtkristallen. Mega Man wordt geroepen, met een hondenmaatje genaamd Rush, om de kristallen terug te halen. Nadat de kristallen zijn verkregen steelt Wily Gamma en verdwijnt naar zijn nieuwe fort. Om Wily's plan te stoppen vernietigd Mega Man Gamma. Na hun laatste confrontatie begint Wily's fort in te storten. Proto Man is net op tijd om Mega Man te redden, maar Wily raakt bedolven onder het puin.

Gameplay[bewerken]

Mega Man 3 heeft een paar nieuwe mogelijkheden ten opzichte van Mega Man 2, zoals de introductie van Rush, een robotische hond die als een trampoline, onderzeeër en jet gebruikt kan worden. Mega Man kan nu ook over de grond glijden. Hierdoor kan hij door tussenruimten glijden. Dit is ook het eerste spel waar Proto Man een verschijning maakt.

Ontvangst[bewerken]

Sinds Mega Man 3 verscheen in 1990 zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht[1].

Bronnen, noten en/of referenties