Meg Griffin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Megan Griffin)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Meg Griffin
Personage uit ''Family Guy''
Gespeeld door Rachael MacFarlane Lacey Chabert Mila Kunis Tara Strong
Persoonsinformatie
Volledige naam Megatron Griffin
Leeftijd 18
Geboorteland Verenigde Staten
Portaal  Portaalicoon   Media

Megatron (Meg) Griffin is de dochter van het hoofdpersonage in de Amerikaanse animatieserie Family Guy, Peter Griffin. Haar stem wordt ingesproken door Mila Kunis.

Meg is het minst populaire kind van de familie. Ze wordt altijd gepest door haar familie en is onpopulair op school. Ze heeft een alternatieve kledingsmaak en wordt door iedereen gekleineerd. In de serie probeert ze erachter te komen wie ze is. Ze wordt onder andere lid van een sekte en date de burgemeester Adam West.

Ook wordt ze vaak thuis door haar vader Peter gepest. Ze heeft verschillende vriendjes gehad, zoals een naturist, een dode man, de voormalige vriend van haar moeder en een nieuwslezer (dankzij Brian toen die de rol van Peter in het gezin overnam). Ze was ook een keer geobsedeerd door Brian.

Een keer is Meg omgebouwd tot een bloedmooie meid die als wereldberoemd fotomodel haar debuut maakt. Maar omdat ze door een acteur werd misbruikt, is ze van haar imago afgestapt. Meg heeft ook eens geprobeerd een lesbische verhouding te beginnen, maar ze moest uiteindelijk toegeven dat ze niet lesbisch is. Meg is één keer lid geweest van een christelijk fundamentalistische groepering die een klopjacht hadden geopend op haar hond Brian omdat hij openlijk voor uit kwam een atheïst te zijn.

In de serie worden een aantal dingen over Meg 'ontdekt': in de aflevering The Kiss Seen Around the World wordt bijvoorbeeld verteld dat Meg een pinda-allergie heeft en in een andere aflevering wordt bekendgemaakt dat Peter Griffin op de geboorteakte van Meg de naam Megan in Megatron heeft veranderd.