Meike de Jong

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Meike de Jong
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Geboren 23 maart 1979
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep journaliste
Portaal  Portaalicoon   Media

Meike de Jong (Tilburg, 23 maart 1979) is een Nederlandse nieuwslezeres en journaliste.

De Jong studeerde af in de richting televisie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, voordat ze in 2000 begon bij Omroep Brabant. Aanvankelijk was ze redacteur en verslaggeefster voor Brabant Nieuws, in 2004 werd ze een van de vaste presentatrices van het nieuwsbulletin. Daarnaast presenteerde ze het scholierenspel 'Brabant Battle'.

In 2011 begon De Jong bij RTL Nieuws als redactrice voor het ontbijtnieuws. Ook sprak ze regelmatig items in voor deze uitzendingen. In juni 2013 presenteerde Meike tweemaal het RTL Ontbijtnieuws, omdat beide presentatoren met verlof waren. Sindsdien is ze vaste invaller als Jan de Hoop afwezig is. Sinds 2014 presenteert De Jong eens per twee weken de nieuwsuitzendingen op zondag en valt ze regelmatig in bij het RTL Z Nieuws op RTL Z en bij Editie NL. Sinds de zomer van 2015 valt De Jong ook in voor Merel Westrik en Daphne Lammers in de avonduitzendingen.

Naast haar werkzaamheden bij RTL Nieuws is De Jong ook dagvoorzitter en valt ze in als presentatrice bij het Radio 538 en Radio 10 Nieuws.