Meike van Schijndel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Meike van Schijndel
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonsgegevens
Volledige naam Meike van Schijndel
Geboren Utrecht, 13 mei 1973
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) illustrator, grafisch vormgever en ontwerper
Oriënterende gegevens
Jaren actief 2004-heden
Bekende werken Kisses
RKD-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Meike van Schijndel (Utrecht, 13 mei 1973) is een Nederlandse illustrator, grafisch vormgever en ontwerper.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Studie[bewerken | brontekst bewerken]

Van Schijndel is de dochter van architect en vormgever Mart van Schijndel en zakelijk leider in de theaterwereld Jetta Ernst. Na de middelbare school heeft zij vier jaar in Californië gestudeerd met een creatief vakkenpakket met onder andere fotografie, tekenen/schilderen, grafische vormgeving, toneel (Chabot College) en interieurontwerp (UC Berkeley Extension). Terug in Nederland studeerde ze vanaf 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar zij begin 2001 afstudeerde met Bathroom Mania!.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Direct na haar studie startte Van Schijndel haar eigen illustratief ontwerpbureau Cool Chica Design. In 2004 is Bathroom Mania! een zelfstandig bedrijf geworden met Van Schijndel in de directie. Sinds 2013 is zij ook directeur van Delta Vaas, dat de vaas, naar ontwerp van haar vader, produceert.

Kisses urinoirs

Het meest besproken en daardoor meest bekende ontwerp van Van Schijndel is het urinoir Kisses, een van de producten uit Bathroom Mania!. Het voornemen om Kisses in de toiletruimte van een nieuwe viplounge van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic op JFK Airport te plaatsen, leidde tot protesten van de National Organisation for Women en het schrappen van het plan.[1] Datzelfde werd ook ter sprake gebracht bij haar ontwerp voor de Stones Fan Museum.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]