Men's Health

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Men's Health
Cover van september 2010.
Cover van september 2010.
Oplage totaal 1,918,387 (2012)
Open toegang? Ja
Eerste editie 1987
Hoofdredacteur Bill Phillips (2012-heden)
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Men’s Health is een lifestyletijdschrift voor mannen dat 11 keer per jaar verschijnt. Het tijdschrift komt één keer per maand uit met uitzondering van het winternummer. Men’s Health wordt in Nederland uitgegeven door Hearst Netherlands (uitgever van onder andere Elle, Quote, Esquire en Cosmopolitan).

Men’s Health verschijnt in Nederland sinds 1998. Het moederbedrijf Rodale Press uit de Verenigde Staten is eigenaar en licentiehouder van het merk Men’s Health. In de V.S. verschijnt het blad sinds 1987.

Het magazine wordt in 61 landen uitgegeven. De vaste thema’s in Men’s Health zijn fitness, seks, gezondheid, voeding, psyche en mode. De Nederlandstalige editie van het blad heeft een oplage van bijna 50.000 per editie. Vanaf 2004 was Jan Peter Jansen hoofdredacteur van Men's Health. Vanaf de eerste editie was hij ook verantwoordelijk voor Best Life, een spin-off van Men's Health. Best Life richtte zich op de doelgroep mannen ná Men's Health, vanaf circa 39 jaar. Na vier succesvolle jaren werd de uitgave van Best Life in december 2008 noodgedwongen gestaakt vanwege teruglopende advertentie-inkomsten. In Januari 2015 kondigde Jansen aan te vertrekken, waarna Ronald Janus hem opvolgde als hoofdredacteur.

Externe link[bewerken]