Menno Bakker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Menno Bakker
Menno-bakker-1316816412.jpg
Algemene informatie
Geboren 6 december 1962
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1978-2013
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Menno Bakker (Leeuwarden, 6 december 1962) is een Nederlands zanger.

Bakker groeide op in de Leeuwarder wijk Nylân en begon eind jaren zeventig met het maken van muziek. Hij speelde in diverse punkbands waarvan de Pin Baskets wel het bekendst van is. Daarna volgde nog andere bands waarmee hij met Kobus gaat naar Appelscha landelijke bekendheid bereikte. Eind 1988 viel Kobus gaat naar Appelscha uit elkaar en vormde hij de folkband Trio Hell.

Omstreeks 1990 stopte Menno Bakker als beroepsmuzikant. Hij werd directeur voor het Otterpark Aqualutra, tegenwoordig beter bekend als Aqua Zoo Friesland, werkte vervolgens als communicatieadviseur bij het Groninger Museum en werd daarna directeur van VVV Leeuwarden. In 2000 begon hij zijn eigen adviesbureau voor communicatie. Van 2011 tot 2014 was hij weer actief in de muziek. Samen met Hans van der Iest en Klaas van Leggelo vormt hij de akoestische gitaarband Stilton.

Bakker is behalve muzikant ook filmer. In 2013 maakte hij de korte film In search of the sublime, 'A short story about walking'. In deze film maakt hij met zijn zoons een wandeling door Yorkshire, waarbij hij in de voetsporen treedt van de kunstschilder William Turner, die in zijn tijd ook op zoek was naar 'sublieme' ervaringen. In 2015 volgde daarop de Italiaanstalige film ‘Questo Paese’. In dit filmische essay trekt de verteller tijdens een wandeling op de Vesuvius en een bezoek aan Pompeï de conclusie dat hij haast moet maken met het najagen van zijn dromen.