Menno Reemeijer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Menno Reemeijer (Naarden, 25 maart 1965) is een Nederlandse radiopresentator en verslaggever.

Biografie[bewerken]

Menno Reemeijer studeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Kampen, werkte een tijdje freelance voor het radiojournaal van de AVRO en vertrok in 1989 naar Omroep Flevoland. Daar begon hij als redacteur, regisseur en verslaggever en na een paar jaar ging hij er ook presenteren.

Via Radio Oost (als verslaggever) en Veronica Nieuwsradio (als presentator) belandde Menno Reemeijer in 1996 als presentator bij het Radio 1 Journaal. Hij werkte er als verslaggever en nam op dinsdag- en donderdagochtend het live onderdeel Het Filiaal voor zijn rekening.

TV en Radio

Menno presenteerde ieder jaar Koninginnedag op TV. Hij was ook aanwezig als verslaggever bij de aanslag op Koninginnedag 2009. Ook was hij in 2010 te zien op TV, waar hij door het puin van de neergestorte Airbus van Afriqiyah Airways liep in Tripoli, Libië.

Ook presenteerde Menno Reemeijer vanaf 1998 tot 2012 de vrijdagavonduitzending van Langs De Lijn.

Hij was ook vaak in ochtenduitzendingen te horen op Radio 1 met zijn reportages.

Heden

Tegenwoordig is Menno werkzaam als woordvoerder van de Commissaris van de Koning van Overijssel.

Trivia

Menno wil zijn reportages “Ontspannen, maar ook spannend houden.” Maar daarvoor geldt 1 Criterium: “Ik moet het zelf begrijpen. Als de geïnterviewde het mij niet goed kan uitleggen, dan is de kans groot dat de luisteraar, samen met mij, het ook niet begrijpt.