Menno Reemeijer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Menno Reemeijer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 25 maart 1965
Geboorteplaats Naarden
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep radiopresentator, verslaggever, voorlichter
Portaal  Portaalicoon   Media

Menno Reemeijer (Naarden, 25 maart 1965) is een Nederlands voormalig radiopresentator en voormalig verslaggever.

Biografie[bewerken]

Reemeijer studeerde aan de Christelijke academie voor journalistiek in Kampen, werkte een tijdje freelance voor het radiojournaal van de AVRO en vertrok in 1989 naar Omroep Flevoland. Daar begon hij als redacteur, regisseur en verslaggever en na een paar jaar ging hij er ook presenteren.

Via Radio Oost (als verslaggever) en Veronica Nieuwsradio (als presentator) belandde Reemeijer in 1996 als presentator bij het Radio 1 Journaal. Hij werkte er als verslaggever en nam op dinsdag- en donderdagochtend het rechtstreeks uitgezonden Het Filiaal voor zijn rekening.

Reemeijer deed meerdere keren verslag van Koninginnedag op de televisie. Hij was ook aanwezig als verslaggever bij de aanslag op Koninginnedag 2009.

Van 1998 tot 2012 presenteerde Reemeijer de vrijdagavonduitzending van Langs De Lijn. Hij was ook vaak in ochtenduitzendingen te horen op Radio 1 met zijn reportages.

Sinds 1 september 2015 is Reemeijer werkzaam als woordvoerder en communicatieadviseur van de Commissaris van de Koning van Overijssel.

Referenties[bewerken]