Merel Westrik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Merel Westrik
Merel Westrik (2014)
Merel Westrik (2014)
Achtergrondinformatie
Geboren 1 november 1979
Geboorteplaats Wormer
Land Nederland
Opleiding Journalistiek
Beroep nieuwslezer, journalist, presentator
Portaal  Portaalicoon   Media

Merel Westrik (Wormer, 1 november 1979)[1] is een Nederlandse nieuwslezeres en televisiepresentatrice.

Westrik is de dochter van de schrijfster Marjan van den Berg. Westrik volgde haar opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Vanaf 1 december 2001 werkte ze bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5. Eerst als stagiaire, maar al snel werd ze op pad gestuurd als verslaggever. Later presenteerde ze bij de zender onder andere de programma's Kort Amsterdams, De Zwoele Stad en het AT5 Nieuws.

Per september 2011 stapte ze over naar de omroepvereniging WNL, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag de dag ging presenteren. In de zomer van 2012 presenteerde ze tevens een eigen praatprogramma, Half 8 live!, dat gedurende de zomerperiode de vervanger was van De Wereld Draait Door.

Begin februari 2014 maakte RTL Nederland bekend dat Westrik was aangenomen bij het RTL Nieuws om de avondbulletins te gaan presenteren. Ze volgde hiermee Suzanne Bosman op. Op 7 februari presenteerde zij haar laatste uitzending van Vandaag de dag.

Op 7 april 2014 presenteerde Westrik haar eerste RTL Nieuws uitzending om 16.00 uur. Het 19:30 uur nieuws ging ze samen met Rick Nieman presenteren. Vanwege het vertrek van Rick Nieman vormt ze sinds 15 juni 2015 een duo met Antoin Peeters.

Westrik maakte in 2009 samen met Martin Melchers de natuurfilm Haring in het IJ. In 2015 brachten ze een tweede natuurfilm uit, getiteld Amsterdam Wildlife. Beide films zijn ook op dvd verschenen.

Ze is kandidaat in het 19e seizoen van Wie is de Mol?.

Externe links[bewerken]