Mersin Büyükşehir Belediyespor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mersin Büyükşehir Belediyespor
Servet Tazegül Arena, één van de thuisvestigingen van Mersin BB.
Servet Tazegül Arena, één van de thuisvestigingen van Mersin BB.
Clubnaam Mersin Büyükşehir Belediyespor Basketbol Kulübü
Opgericht 1993
Plaats Mersin
Stadion Edip Buran Spor Salonu (1.750)
Servet Tazegül Arena (7.500)
Voorzitter Vlag van Turkije Erol Ertan
Trainer Vlag van Turkije Zafer Kalaycıoğlu
Competitie TB2L, TBBL
 
Thuiskleuren jersey
Thuiskleuren jersey
 
Thuiskleuren shorts
Thuiskleuren
 
Uitkleuren jersey
Uitkleuren jersey
 
Uitkleuren shorts
Uitkleuren
Portaal  Portaalicoon   Sport
Basketbal

Mersin Büyükşehir Belediyespor is een sportclub opgericht in Mersin, de gelijknamige hoofdstad van de provincie Mersin, Turkije. De clubkleuren zijn oranje, wit en blauw. De club heeft meerdere actieve sporttakken, waarvan de meest bekende de basketbal- en voetbalafdelingen zijn.

Het vrouwenbasketbalteam van Mersin Büyükşehir Belediyespor is actief in de hoogste basketbaldivisies. Ook al waren de heren basketbalteam ook een lange periode actief in het hoogste divisie van het land, toch zijn ze na een aantal zwakke periodes gedegradeert naar de derde divisie van het land. Het voetbalteam heeft ooit in de Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig, maar speelt nu in de Turkse Amateur Divisies.

Thuisbasis van de basketbalvereniging is de Edip Buran Spor Salonu. De zaal is in 2005 toen de heren van Mersin Büyükşehir Belediyespor promoveerden naar Türkiye Basketbol Ligi geopend voor gebruik in de TBL (en TBBL). Er kunnen 1700 toeschouwers in deze zaal. Indien er sprake is van een belangrijkere wedstrijd spelen de club in een ietwat multifunctionele stadion genaamd Servet Tazegül Arena, dat een totaal capaciteit heeft van 7.500 zitplaatsen.

Externe links[bewerken]