MetroLyrics

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MetroLyrics
Type Muziekwebsite
Taal Engels
Registratie Optioneel
Eigenaar CBS Interactive (CBS Corporation)
Opgericht 30 december 2002 (Milun Tesovic, Alan Juristovski)
Alexa-positie 2.277 (4 juni 2017)[1]
Link www.metrolyrics.com
Portaal  Portaalicoon   Media

MetroLyrics is een muziekwebsite waarop songteksten kunnen gevonden worden. MetroLyrics werd opgericht in december 2002 door Milun Tesovic en Alan Juristovski. De database van MetroLyrics bevat meer dan 1 miljoen songteksten van liedjes, uitgevoerd door meer dan 16.000 artiesten.

MetroLyrics was de eerste songtekstenwebsite die een licentie-overeenkomst afsloot met de songtekstencatalogus van Gracenote Inc. in april 2008. Via dit licentiemodel ontvangen de copyrighthouders van songteksten royalty-opbrengsten wanneer de songtekst op MetroLyrics.com vertoond wordt. Gracenote staat in voor de betalingen aan de rechthebbenden. In januari 2013 werd Gracenote overgenomen door LyricFind, die het integreerde met hun eigen licentiesysteem. MetroLyrics onderscheidt zich doordat er een licentie verkregen werd voor het vertonen van de songteksten. Andere songtekstenwebsites vertonen vaak songteksten zonder dat daarvoor een licentie-overeenkomst werd afgesloten.

MetroLyrics werd overgenomen in oktober 2011 door CBS Interactive. Het hoofdkantoor van MetroLyrics bevindt zich in Vancouver, Canada.

Externe link[bewerken | bron bewerken]