MetroLyrics

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MetroLyrics
Logo
Type Muziekwebsite
Taal Engels
Registratie Optioneel
Eigenaar CBS Interactive (CBS Corporation)
Opgericht 30 december 2002 (Milun Tesovic, Alan Juristovski)
Status Opgeheven
Portaal  Portaalicoon   Media

MetroLyrics was een muziekwebsite waarop songteksten te vinden waren. MetroLyrics werd opgericht in december 2002 door Milun Tesovic en Alan Juristovski. De database van MetroLyrics bevatte meer dan 1 miljoen songteksten van liedjes, uitgevoerd door meer dan 16.000 artiesten. Op 29 juni 2021 was de website ineens verdwenen.[1] Een verklaring daarvoor is nooit gegeven.

MetroLyrics was de eerste songtekstenwebsite die een licentie-overeenkomst afsloot met de songtekstencatalogus van Gracenote Inc. in april 2008. Via dit licentiemodel ontvingen de copyrighthouders van songteksten royalty-opbrengsten wanneer de songtekst op MetroLyrics.com vertoond werd. Gracenote stond in voor de betalingen aan de rechthebbenden. In januari 2013 werd Gracenote overgenomen door LyricFind, die het integreerde met hun eigen licentiesysteem. MetroLyrics onderscheidde zich doordat er een licentie verkregen werd voor het vertonen van de songteksten. Andere songtekstenwebsites vertonen vaak songteksten zonder dat daarvoor een licentie-overeenkomst werd afgesloten.

MetroLyrics werd overgenomen in oktober 2011 door CBS Interactive. Het hoofdkantoor van MetroLyrics bevond zich in Vancouver, Canada.