Monseigneur Frencken College

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Mgr. Frencken College)
Monseigneur Frencken College
Monseigneur Frencken College
Algemeen
Locatie Slotlaan 40, Oosterhout, Nederland, Oosterhout (NB), Nederland
Opgericht 1953 Oprichting als jongensschool
1956 Toelating meisjes
Denominatie Rooms-katholiek
Onderwijsniveaus havo, vwo
Bevoegd gezag Stichting Mgr. Frencken
Personen
Rector Rob Schuurmans
Leraren 120
Leerlingen circa. 1450
Overig
Afkorting MFC, het Frencken
Website http://www.frenckencollege.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Monseigneur Frencken College (MFC) is een katholieke Nederlandse school in Oosterhout (Noord-Brabant). Het is een school voor vwo en havo met ruim 1400 leerlingen en ongeveer 130 medewerkers. De school is genoemd naar mgr. Franciscus Frencken.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De school werd in 1953 als jongensschool opgericht door de Broeders van Huijbergen en is sinds 1956 een school voor jongens en meisjes.

Het schoolgebouw kreeg in 1999 een nieuwe vleugel met daarin een aula, ICT-voorzieningen en een mediatheek, verdere uitbreidingen vonden plaats in 2006 en 2007. In 2007 was de bouw van een nieuw noodgebouw noodzakelijk nadat de oude noodgebouwen waren afgebrand.

In 2013 kwam de school negatief in het nieuws omdat een leerling een erotisch verhaal had geschreven over een medeleerling en verspreid via whatsapp aan klasgenoten. [1]

Vanaf begin 2018 tot en met begin 2020 vond nieuwbouw plaats waarbij de oude gebouwdelen gesloopt werden en de vleugel uit 1999 een renovatie onderging. De aansluitende nieuwe vleugel in het Luwelpark is energieneutraal. Er in bevindt zich onder andere een auditorium. De ruimtenood werd met de nieuwbouw niet opgelost; in 2023 bleek een nieuw tijdelijk gebouw noodzakelijk.

Omvang en kwaliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Het Mgr. Frencken College is de grootste school van Oosterhout. Het scoort volgens de onderwijsinspectie hoog op de zogenoemde kwaliteitskaarten: 'leerresultaten', 'onderwijs en leren' en 'zorg voor kwaliteit'.[2]

Bekende oud-leerlingen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Monseigneur Frencken College van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.