Naar inhoud springen

Michael Dante DiMartino

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Michael Dante DiMartino
Michael Dante DiMartino
Geboren 18 juli 1974
Shelburne, Vermont
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Jaren actief 1993 - heden
Beroep Regisseur, auteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDB-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Michael Dante DiMartino (Shelburn, Vermont 18 juli 1974) is een Amerikaanse regisseur van animatiefilms en televisieseries. Hij is bekend als een van de bedenkers van Avatar: The Last Airbender (21 februari 2005 - 19 juli 2008) en de spin-off serie The Legend of Korra beide ontwikkeld voor Nickelodeon.

Voor zijn werk aan de Avatarseries werkte DiMartino bij Film Roman waar hij onder andere werkte aan Family Guy, King of the Hill en Mission Hill. In 2003 regisseerde hij tevens zijn eigen geanimeerde kortfilm Atomic Love, die te zien was op een select aantal filmfestivals.

In een interview uit 2010 liet de president van Nicklodeon, Cyma Zarghami weten dat DiMartino en Bryan Konietzko werken aan een nieuwe serie voor het netwerk, die The Legend of Korra zal heten. Deze serie ging in premiere op 14 april 2012. Het eerste seizoen bestond uit 12 aflevering en op 13 september 2013 ging het tweede seizoen Spirits in premiere. Het derde en vierde seizoen, respectievelijk Change en Balance genoemd, bestaan beide uit 13 afleveringen.

Op 16 juli 2019 verscheen Avatar, The Last Airbender: The Rise of Kyoshi waarvan DiMartiono en Y.C. Lee de auteurs zijn.

[bewerken | brontekst bewerken]