Michael Robertson (zakenman)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Michael Robertson bij O'Reilly Emerging Telephony Conference in 2006.

Michael Robertson (geboren in 1968) is een Amerikaans zakenman.

MP3.com[bewerken]

Robertson stichtte de website mp3.com. Het MP3-formaat werd een succes en de site kreeg tot 3 miljoen hits per dag. Deze deed hij van de hand aan de platenmaatschappij Universal Music.

Linspire[bewerken]

Met de opbrengst waagde Robertson zich aan een heel nieuw project. Hij startte het bedrijfje Lindoz, dat een alternatief wilde bieden voor Microsoft Windows. Hij hernoemde het bedrijfje echter al snel naar Lindows. Hij kreeg af te rekenen met Microsoft, dat het een inbreuk vond op de registreerde handelsmerken. De twee partijen kwamen al snel tot een akkoord, en Robertson werd ervan beschuldigd deze confrontatie te hebben uitgelokt als publiciteit.

Lindows werd hernoemd naar Linspire. Robertson bereidt nu de beursgang van het bedrijf voor.

Ajaxlaunch[bewerken]

Opnieuw waagt Robertson zich aan een nieuw project. Dit keer wil hij voor 2 maanden om de week de woensdag een nieuwe webapplicatie in AJAX geschreven uitbrengen. Hij had toen al ajaxWrite (een online tekstverwerker), ajaxSketch (een online tekenprogramma in SVG), eyespot (een online video bewerking programma), ajaxXLS (een online xls editor) en ajaxTunes ( online luisteren naar je eigen music). Als klap op de vuurpijl verscheen ajaxWindows. Dit is een platform zoals Windows of Linux, maar dan online. Alle vorige applicaties kunnen erin draaien.

Externe links[bewerken]