Michail Jevstafjev

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
"Деревня под приснившимся небом" ("Dorp onder een droomlucht")

Michail Aleksandrovitsj Jevstafjev (Russisch: Михаил Александрович Евстафьев) (Moskou, 1963) is een Russisch artiest, fotograaf en schrijver. Zijn werk is te bezichtigen in het wereldwijde Allgemeines Kuenstlerlexikon.

Hij begon met schilderen en fotograferen op jonge leeftijd. In de jaren 80 diende hij twee jaar als soldaat in Afghanistan tijdens de Afghaanse Oorlog en publiceerde hier later de roman Two Steps From Heaven over de Sovjetinvasie in Afghanistan. Hij schreef ook over de oorlogen en gewapende conflicten in Bosnië, Georgië, Nagorno-Karabach, Tadzjikistan, Transdnjestrië en Tsjetsjenië.

Jevstafjev heeft zijn werk tentoongesteld in veel landen, waaronder China, Europa, Rusland en de Verenigde Staten. Zijn schilderijen en foto's hangen onder andere in het Huis voor Fotografie in Moskou en privécollecties in Frankrijk, Oostenrijk, Rusland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zijn werk is verschenen in een aantal internationale tijdschriften en nieuwsbladen en werd gebruikt in een groot aantal boeken.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Mikhail Evstafiev van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.