Michele Castoro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Michele Castoro
CASTORO.JPG
Aartsbisschop van de Rooms-Katholieke Kerk
Wapen van een aartsbisschop
Geboren 14 januari 1952
Plaats Altamura
Wijdingen
Priester 16 augustus 1977
Bisschop 25 juni 2005
Kerkelijke carrière
Huidige functie aartsbisschop van Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo
Eerdere functies bisschop van Oria
Successie
Voorganger Domenico Umberto D'Ambrosio
Portaal  Portaalicoon   Christendom

Michele Castoro (Altamura, 14 januari 1952) is een Italiaans geestelijke en aartsbisschop van de Rooms-katholieke Kerk.

Castoro, geboren in het bisdom Altamura-Gravina-Acquaviva delle Fonti, in de provincie Bari, bezocht het aartsbisschoppelijk grootseminarie van Bari. Hij ging vervolgens naar het Pauselijk Romeins Seminarie en studeerde verder aan de Pauselijke Universiteit van Lateranen en aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana, waar hij afstudeerde in de theologie. Aan de universiteit van Bari behaalde hij nog een graad in de filosofie en de geschiedenis.

Hij werd op 16 augustus 1977 priester gewijd. Op 14 mei 2005 benoemde paus Benedictus XVI hem tot bisschop van Oria. Hij ontving zijn bisschopswijding uit handen van Giovanni Battista kardinaal Re. Als wapenspreuk koos hij In Nomine Jesu (In naam van Jezus). Op 15 juli 2009 werd hij bevorderd tot aartsbisschop van Manfredonia-Vieste-San Giovanni Rotondo, als opvolger van Domenico Umberto D'Ambrosio. Op 19 september van het jaar nam hij bezit van de aartsbisschoppelijke zetel in de kathedraal van Manfredonia.

Aartsbisschop Castoro is lid van de oecumenische commissie van de Italiaanse bisschoppenconferentie, secretaris van de bisschoppenvergadering van Puglia en voorzitter van het bestuur van het Casa Sollievo della Sofferenza, een door Pater Pio opgerichte zorginstelling in San Giovanni Rotondo.