Michigan State University

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Michigan State University
MSU Computer Center.jpg
Afkorting MSU
Motto Advancing Knowledge. Transforming Lives
Locatie East Lansing, Verenigde Staten
Opgericht 12 februari 1855
Type Openbaar
Studenten 46.045
Personeel 6.100
Lid van AAU, AIBS
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Michigan State University (MSU) is een openbare universiteit gelegen in de stad East Lansing in de Amerikaanse staat Michigan.

De bibliotheek van de MSU

De universiteit is opgericht in 1855. Aanvankelijk was het enkel een landbouwhogeschool, alleen toegankelijk voor mannen. Als gevolg van de Morrill Act uit 1862 werd de universiteit gemengd, en ze breidde haar aanbod uit met meer studies. Op dit punt diende de universiteit als voorbeeld voor toekomstige zogeheten land-grant-onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten.

De universiteit telt tegenwoordig 14 faculteiten en een met de universiteit verbonden particuliere rechtenfaculteit. In totaal kunnen er meer dan 200 opleidingen worden gevolgd. De MSU was pionier op het gebied de van studies verpakking, horeca-management, telecommunicatie en muziektherapie. Onder de alumni van de universiteit bevinden zich vijf winnaars van de Pulitzerprijs. De universiteit is lid van de Association of American Universities.

De campus van de universiteit ligt aan de oever van de Red Cedar. De ontwikkeling van de campus begon in 1856 met drie gebouwen. De campus is opgedeeld in twee gebieden. Het oudste gedeelte ligt aan de noordelijke oever van de Red Cedar. Het nieuwe gedeelte ligt aan de zuidkant.

De sportteams van de universiteit staan bekend als de Michigan State Spartans.

Externe links[bewerken]