Mickey Carroll

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mickey Carroll
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mickey Carroll, geb. Michael Finocchiaro, (Saint Louis, 8 juli 1919 - Crestwood, 7 mei 2009) was een Amerikaans acteur. Hij was een van de laatst overlevende "munchkins" uit de film The Wizard of Oz van 1939.

Hij was de zoon van Italiaanse immigranten en begon op zijn 7e danslessen te volgen in het "Fox Theater" in Saint Louis. Carroll leerde er Jack Haley kennen, die hem naar Hollywood haalde, waar Caroll "Mickey" speelde in ong. 7 afleveringen van de reeks Spanky and Our Gang. Toen hij 18 was, trad hij op in shows van Mae West.

Hij zat op school met Judy Garland en Mickey Rooney en het was Garland zelf die hem een rol aanbood in de The Wizard of Oz. Carroll speelde de rol van stadsomroeper van Munchkinland. Zijn kledij bestond uit een purperen cape met een gele bloem op zijn gestreept jasje. Carroll zei kort na de film de showbusiness vaarwel, omdat hij besefte dat zijn kleine gestalte hem zou beletten een succesvol acteur te worden. Samen met zes andere nog levende munchkins kreeg Caroll in november 2007 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Externe links[bewerken]