Microsoft HealthVault

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Microsoft HealthVault is een persoonlijk medisch dossier. In dit dossier kan men de eigen gegevens over zijn gezondheid bewaren maar ook die van dierbaren en huisdieren. Daarnaast is er de mogelijkheid om bepaalde gegevens te delen en of te ontvangen van derden (bijvoorbeeld de huisarts, tandarts of ziekenhuis). Sinds 2014 is Microsoft HealthVault beschikbaar in Nederland.

Microsoft HealthVault bestaat uit twee onderdelen:

  1. Live Search Health (de zoek-component van HealthVault) is een zoekmachine, waarmee gebruikers naar specifieke informatie kunnen zoeken (bijvoorbeeld over mazelen)
  2. HealthVault database: gebruikers kunnen hier hun medische gegevens opslaan, zodat deze informatie altijd (online) beschikbaar is, voor henzelf en (als ze dat willen) anderen (familieleden, artsen enzovoort). Toegang tot deze database is mogelijk via een HealthVault-account.

Chips[bewerken]

In 2008 ging Microsoft HealthVault samenwerken met VeriMed, onderdeel van VeriChip Corporation, leverancier van RFID-tags. VeriMed is een RFID-tag die in de arm van een patiënt moet worden aangebracht. Dokters die met een scanner over zo'n geïmplanteerde arm gaan, komen nu, zo is de bedoeling, via de website van VeriMed terecht in de medische database-gegevens van de gechipte (bijvoorbeeld bewusteloze) patiënt, opgeslagen in HealthVault. Het enthousiasme om zo'n chip te laten inbrengen is vooralsnog niet al te groot.[1]

Referenties[bewerken]

Externe links[bewerken]