Mieke Bouve

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Mieke Bouve
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Sint-Niklaas, 5 augustus 1961
Land Vlag van België België
Werk
Beroep actrice, politica
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mieke Bouve (Sint-Niklaas, 5 augustus 1961) is een Vlaamse actrice en politica.

Actrice[bewerken]

Haar bekendste rollen waren die van Ann De Schrandere of 'Boogschutter' in de jeugdreeks Merlina, die van Camilla Thijssen in Wittekerke, die van Linda Verbist-Lievens in Thuis en die van Marie-France Goegebuur-Van Mechelen in Spring. In 1983 speelde ze een rol in de film Zaman.

Gastrollen speelde ze onder meer in F.C. De Kampioenen (chique dame), Witse (mevrouw Cnops), De Wet volgens Milo (mevrouw Schepens), Flikken (apothekersvrouw), Aspe (Mia Demeyer), Emma (notaris), Danni Lowinski (Catherine Depuydt) en Code 37 (Marie-Louise Wijmeersch).

Van 2007 tot 2009 vertolkte ze de rol van politiecommissaris Annelies De Vos in de VTM-soapserie Familie.

Lokaal politica[bewerken]

Bouve stond in 2000 op de VU&ID-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen dat jaar, maar werd niet verkozen. In 2006 stond ze op de sp.a-spirit-lijst, maar werd wederom niet verkozen. Eind februari 2010 werd ze tijdelijk gemeenteraadslid voor de sp.a in Gent als vervanger van de zwangere Lien Braeckevelt.[1][2] Van april tot juli 2011 verving ze Annelies Storms, die ouderschapsverlof opnam.[3] Eind 2011 volgde ze als gemeenteraadslid Anne Van Lancker op, die de politiek verliet.[4] Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 kwam Bouve op, voor het kartel sp.a-Groen,[5] maar ze werd niet verkozen. In september 2013 kwam ze als vervanger tijdens het moederschapsverlof van Astrid De Brucyker tijdelijk toch weer in de gemeenteraad.[6] Sinds 2015 zetelt ze opnieuw in de gemeenteraad nadat Bram Vanderkerckhove zijn mandaat opgaf.[7]