Mignonne Meekels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mignonne Meekels (Rotterdam, 7 juni 1986) is een Nederlandse hockeyspeelster, en speelde tot dusver (peildatum 7 juli 2008) 23 officiële interlands (één doelpunt) voor de Nederlandse vrouwenploeg.

Meekels komt sinds de zomer van 2003 in de hoofdklasse uit voor Rotterdam. Haar debuut in Oranje maakte ze in de zaal, op 23 januari 2004 tegen Litouwen. Meekels nam op zeventienjarige leeftijd deel aan het Europees Kampioenschap zaal te Eindhoven. Op 25 januari 2004 werd zilver behaald in de met 2-6 verloren finale tegen titelverdediger Duitsland. Bondscoach Marc Lammers selecteerde de verdedigster vervolgens voor het toernooi om de Champions Trophy 2004 te Rosario, Argentinië. Op 6 november 2004 werd daarbij als invaller gedebuteerd in het met 2-0 gewonnen pouleduel met China. In de finale werd Duitsland met 2-0 verslagen en was behalen van goud een feit. Op 4 december 2005 volgde een tweede gouden onderscheiding: Nederland veroverde te Canberra, met Meekels in de ploeg, de Champions Trophy 2005 door gastland Australië na strafballen terug te wijzen. Voor het Europees Kampioenschap te Dublin werd de verdedigster niet geselecteerd. In 2007 maakte zij een comeback op het toernooi om de Champions Trophy in Quilmes. In de finale tegen thuisland Argentinië zat Meekels op de tribune, maar na de 1-0 zege kon een nieuwe medaille opgehaald.

In februari 2005 ontving zij van de Gemeente Rotterdam de Faas Wilkes prijs naar aanleiding van haar prestatie bij de Champions Trophy zege in Rosario.

Erelijst[bewerken]