Mike Starink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mike Starink
Starink in 1991
Starink in 1991
Algemene informatie
Geboren 18 oktober 1970
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Tv-presentator en toneelacteur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Mike Starink (Arnhem, 18 oktober 1970) is een Nederlands presentator van televisieprogramma's en toneelacteur.

Begin jaren negentig begon hij als presentator van het kinderprogramma Disney Club bij de NCRV samen met Jochem van Gelder en Willy Nap. Ook was hij medepresentator van de bijbehorende kindertheatervoorstellingen.

Als presentator werkte Starink mee aan programma's als The Lounge, Nachtsuite, Liefde op het eerste gezicht, Lijn 4, Dier Enzo en Factor 4. Naast zijn presentatiewerk speelde hij diverse gastrollen in televisieseries: SamSam, De Garage, Kats & Co, Onderweg naar Morgen en Klikbeet.

In 2000 was Starink deelnemer aan het televisieprogramma Big Brother VIPS.

Starink werkte in 2006 als redacteur-verslaggever achter de schermen voor het programma Entertainment Live voor Talpa en in 2007 voor Christine Live bij Veronica. Vanaf oktober 2009 was hij te zien in een toneelstuk van Paul Haenen met de titel In bed is het fijn toeven, dat ook in het Engels werd vertaald en gespeeld in 2010-2011 onder de titel Dwelling in bed ain't bad. Deze voorstelling was van 10 t/m 15 mei 2011 te zien in de Riverside Studios te Londen. Daarna speelde hij zijn tweede theaterstuk Wat een heerlijk hete dag, dat eveneens door Paul Haenen was geschreven. Vanaf 2 oktober 2011 was hij de verslaggever in het tv-programma Margreet Dolman begrijpt 't.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]