Military Press

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Military Press is een variatie op de Overhead Press. Bij de Military Press is de houding van het bovenlichaam grotendeels rechtop en wordt een lange halter (barbell) vanaf de bovenkant borst voorlangs het gezicht boven het hoofd geheven. Wanneer de halter vanuit de nek wordt geheven heet dit een Neck Press, een andere variatie op de Overhead Press.

Deze oefening wordt door bodybuilders, gewichtheffers, powerlifters en andere sporters gebruikt ter versterking van de schouderspieren. De oefening kan zowel zittend als staand gedaan worden. Met dumbbells wordt de oefening Shoulder Press of Dumbbell Press genoemd.

Clean and Press is een oefening waarbij men het gewicht van de grond pakt en voorslaat en daarna uitstoot in een Shoulder Press waarbij de voeten niet verplaatst worden.

Bij het professioneel worstelen wordt een techniek die hier erg op lijkt ook wel gebruikt, waarbij de tegenstander boven het hoofd wordt gedrukt en meestal achterlangs weer op de mat wordt gedropt, de Viking Press.