Minco Eggersman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Minco Eggersman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal:  Muziek

Minco Eggersman (27 mei 1977) is een Nederlands musicus, producer en componist.

Naast zanger en drummer van at the close of every day is Minco ook actief als soloartiest onder naam ME.

Tevens is hij één van de oprichters en mede-eigenaar van de platenlabels Sally Forth Records en Volkoren en van het bierlabel Tongval

Als producer heeft Minco onder andere albums van at the close of everyday, The Spirit That Guides Us, Silmus, The City Beautiful, A Red Season Shade, This Beautiful Mess, Anderson, Ponoka en Susanna Fields alsmede het project Psalmen voor Nu geproduceerd. In 2004 was hij manager van de band Solo.[bron?]

In het verleden was Minco Eggersman ook actief als drummer bij de bands The Crutch, Kryptonite Garden en Rollercoaster 23 en the spirit that guides us.

De laatste jaren richt Minco zich ook op het schrijven van soundtracks, vaak voor de films van Jaap van Heusden. Onder andere de films I'll Sleep when I'm Dead, Drone (Samen met Blaudzun, Win/Win en De nieuwe wereld (waarvoor Bianca Krijgsman in 2014 een Emmy won)en recentelijk De verloren zoon zijn voorzien van een soundtrack van Minco.

Minco's muziek is ook te vinden in diverse tv-series als Doe even normaal (NTR) of programma’s als Zembla (VPRO) of KRO Memories. Minco is ook te horen op diverse albums van andere artiesten, denk hierbij aan de albums van Stafraenn Hakon, Ponoka, Silmus, A Red Season Shade, Solo, Minco’s werk kenmerkt zicht door donkere melancholische uitgeklede gitaarsounds, gelaagde drones, schurende inheemse instrumenten en spaarzame drums. Zijn karakteristieke stijl wordt gecombineerd met een hint naar new wave die doet denken aan David Sylvian en Talk Talk. Het werk van Eggersman, maar ook van vele van zijn andere bands is inmiddels over de hele wereld verschenen via diverse platenmaatschappijen in heel Europa, Japan en Amerika. Hij produceerde door de jaren heen meer dan 50 albums van diverse nationale en internationale artiesten. Eerder tekende Eggersman al een contract met One Little Indian (USA), het label van o.a. Bjork dat in het verleden bijvoorbeeld de title track van 'The Sopranos' heeft aangeleverd. Naar aanleiding van zijn solo-album Reservoirs is Eggersman benaderd door het Amerikaanse Bandcamp, en uit meer dan honderdduizend aangesloten bands uitgekozen om samen met veertig andere artiesten de eerste Bandcamp–publishing catalogus te vormen. Het gaat hier om een nieuwe tak van de inmiddels grote muziek portal die via haar website muziek direct van de artiest aan de luisteraar verkoopt. De publishing catalogus is in handen van niemand minder dan Scott Cresto van Music Alternatives (bekend van o.a. Radiohead). Inmiddels heeft Eggersman een endorsement van Amedia Cymbals en Balbex drumssticks (met eigen ‘signature’ drumstick). In 2012 werd Eggersman gevraagd om samen met leden van Depeche Mode, Deep Purple, Bon Iver en vele anderen de inleiding te schrijven van de biografie van de engels band Talk Talk, genaamd 'The Spirit of Talk Talk'.

In 2014 kwam darkness travels light, het nieuwe album van zijn band at the close of every day uit. Dit album verscheen CD/LP maar ook in biervorm (incl. download) op zijn eigen bierlabel Tongval. Eind 2014 werd Eggersmans’ muziek geplaatst onder een Nespresso koffie-reclame in Frankrijk.

Solo Discografie[bewerken]

 • The Wagon Fair (2004)
 • Ooit (2008)
 • Hamden (2010)
 • Win/Win (2010)
 • Reservoirs (2012)
 • Drone / De Nieuwe Wereld (2013)
 • Kavkasia (2017)

at the close of everyday discografie[bewerken]

 • zalig zijn de armen van geest (2002)
 • if you spoke to me” (2003)
 • the silja symphony (2004)
 • the sound of someone watching me (2004)
 • de geluiden van weleer (2005)
 • leaves you puzzled (2007)
 • troostprijs (2008)
 • monsters (2013)
 • darkness travels light (2014)

Externe links[bewerken]