Mind Bender

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mind Bender
Mind Bender (Six Flags Over Georgia) 03.jpg
Algemene informatie
Type Stalen achtbaan
Bouwer(s) Anton Schwarzkopf
Opdrachtgever Six Flags Over Georgia
Status Geopend
Opening Maart 1978
Eigenschappen
Topsnelheid 80 km per uur
Baanlengte 992 meter
Baanhoogte 24 meter
Ritduur 2 minuten en 33 seconden
Treinen 2
Capaciteit 1200 personen per uur
Website
Mind Bender op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Mind Bender is een stalen achtbaan in het Amerikaanse attractiepark Six Flags Over Georgia. Hij is geopend op 31 maart 1978 en is gebouwd door Anton Schwarzkopf. De minimale lengte om in de Mind Bender te mogen is 1,10 meter. De achtbaan ligt in het themagebied 'Gotham City'. In 1997 is de achtbaan, wegens de opening van het themagebied 'Gotham City' geverfd in de kleur groen. Dit is de kleur van de vijand van Batman, de Riddler.

Algemene informatie[bewerken]

De Mind Bender heeft een baanlengte van 992 meter en een hoogte van 24 meter. Hij haalt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur en de rit duurt twee minuten en 33 seconden. Verder bevat de baan nog twee loopings. De achtbaan heeft 2,8 miljoen dollar gekost. Op de Mind Bender rijden twee treinen met elk zeven karretjes. De capaciteit van de achtbaan is 28 personen en de capaciteit per uur is 1200 personen.

Ongeluk[bewerken]

Op 3 juni 1984 is er een ongeluk gebeurd bij de Mind Bender. De achtbaan moest abrupt stoppen, waardoor vier mensen verwond naar het ziekenhuis werden vervoerd. De achtbaan werd gerepareerd en is daarna weer zonder problemen in gebruik genomen.