Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs (vroeger minister voor Basis- en Voortgezet onderwijs en Media) is een Nederlandse minister zonder portefeuille. In 2017 werd de ministerspost ingesteld bij het kabinet-Rutte III. In het eindverslag van de formateur werd de nieuwe ministerspost voor het eerst officieel genoemd. De post valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De minister in het kabinet-Rutte III voor deze post was Arie Slob (ChristenUnie). Hij ging onder andere over het primair, voortgezet en speciaal onderwijs, het lerarenregister en media.

Het kabinet-Rutte IV kreeg naast de minister zonder portefeuille ook een staatssecretaris voor Cultuur en Media op het ministerie, daarom werd het ministerschap hernoemd naar minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Deze positie werd tot zijn opstappen op 22 juni 2023 in dat kabinet bezet door Dennis Wiersma (VVD).[1] Op 21 juli 2023 werd Mariëlle Paul (VVD) benoemd tot minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.[2]