Mobile World Congress

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
02-12-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Relevantie blijkt niet uit het artikel. Wanneer vond dit plaats? Waar? Wie waren de aanwezigen? Zijn er belangrijke afspraken gemaakt? Zo ja, welke?

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Ingang van het evenement in 2006

Het Mobile World Congress is de combinatie van 's werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele telefoonindustrie en een congres waarin vooraanstaande bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en contenteigenaren bijeen komen. Het evenement, aanvankelijk het GSM World Congress genoemd en later hernoemd naar het 3GSM World Congress, wordt nog vaak het GSM World Congress of 3GMS genoemd.

Het congres van de GSMA of GSM Association wordt sinds 1987 jaarlijks gedurende een werkweek georganiseerd, van 1987 tot 1994 in Londen, in 1995 in Madrid, en van 1996 tot in 2006 in het Zuid-Franse Cannes, sinds 2007 in de Fira de Barcelona, het handelsbeurscomplex van Barcelona gelegen in de voorstad L'Hospitalet de Llobregat. De eerste editie in Barcelona lokte 55.000 bezoekers. In 2016 waren er 101.000 bezoekers van de tentoonstelling en het conferentiegedeelte, in 2017 meer dan 108.000.

Producenten van mobiele telefoons gebruiken het Mobile World Congress om nieuwe toestellen of technologische ontwikkelingen aan te kondigen. Op de tentoonstelling zijn er meer dan 2.300 stands voor leveranciers.

Externe link[bewerken]