Mohamed Ouriaghli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mohamed Ouriaghli
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren Hasselt, 21 november 1967
Kieskring Flag of the Brussels-Capital Region.svg Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Vlag Franse Gemeenschap Franse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Partij PS
Functies
1995-heden Gemeenteraadslid Brussel
2006-2019 Schepen Brussel
2009-heden Brussels Hoofdstedelijk Parlementslid
2019-heden Lid Parlement van de Franse Gemeenschap
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Mohamed Ouriaghli (Hasselt, 21 november 1967) is een Belgisch politicus van de PS.

Levensloop[bewerken]

Ouriaghli is van Marokkaanse oorsprong. Hij werd geboren in Hasselt, maar verhuisde op zeer jonge leeftijd naar Laken, waar hij nog steeds woont.

Na studies in de informaticatechnologie werd hij bouwtechnicus bij een groot Brussels bedrijf. Ook is hij actief in de verenigingswereld.

Hij werd politiek actief voor de PS en werd voor deze partij in 1995 verkozen tot gemeenteraadslid van Brussel. Van 2006 tot 2019 was hij schepen van de stad. Tevens is hij sinds 2009 lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en sinds 2019 lid van het Parlement van de Franse Gemeenschap.

Als schepen van Brussel was Ouriaghli ook voorzitter van de vzw Gial, die de informatica van de stad Brussel beheert. In 2016 kwam de vzw na een vernietigende audit in opspraak. Zo kreeg een externe consultant erg hoge vergoedingen. Ook financierde telecombedrijf Proximus deels een reis van Ouriaghli naar de Verenigde Staten, terwijl Proximus op dat moment een contract wilde afsluiten met Vial. In verband met dit dossier werd Ouriaghli in juli 2019 door het gerecht in verdenking gesteld voor passieve corruptie en inbreuken op de regels rond openbare aanbestedingen.[1]

Externe link[bewerken]