Mol (bedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MOL waterkanon van de Belgische politie

Mol is een Belgisch bedrijf dat vrachtwagens en transportmateriaal bouwt, gevestigd in Staden. Mol werd opgericht in 1944 door Gerard Mol en zijn broer Remi Mol, begon aanvankelijk met het bouwen van landbouwvoertuigen en trailers. In 1952 begon Mol ook met de productie van trailers voor trucks, een markt waarin Mol nog altijd actief is.

In 1965 begint men met de productie van trucks. In dat jaar ontwikkelde Mol zijn eerste truck voor woestijnomstandigheden. Sindsdien heeft Mol zich gespecialiseerd in trucks voor buitengewone omstandigheden, zoals de woestijn, maar ook havengebieden.

In 1985 neemt het "Vandekerckhove" over, dat vuilniswagens's maakte. Men creëerde een nieuwe divisie, VDK Waste Systems. 2 jaar later maakte Mol Anti-rel voertuigen voor de Belgische politie en weer een jaar later maakte het een serie van 700 trucks voor het Belgische leger.

MOL waterkanon van de Belgische politie

Vanaf 1996 begeeft Mol zich op de markt van Terminal trekkers. In 2001 ontwikkelde het een chassis voor een kraanwagen voor het Franse PPM. In 2004 ontwikkelde het een speciaal voertuig voor de Belgische spoorwegen. In 2008 start MOL het nevenbedrijf ITK op in Kachtem waar men vooral serieproductie doet. Ondertussen blijft het hoofdbedrijf gelegen in Staden zich uitbreiden met nieuwe hallen. In 2005 mag MOL voor Algerije een serie van 55 grote vrachtwagens maken bedoeld voor de olie-industrie.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]