Monsters!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Monsters! is een van oorsprong Engelstalige collectie kaarten in verzamelmappen die ook in het Nederlands verkrijgbaar is. De collectie is verdeeld in zes groepen aan de hand van bepaalde kenmerken. Er zijn kaarten op twee formaten:

  • 1. Kaarten op A4-formaat, met uitgebreide informatie over de monsters. Deze kaarten zijn geperforeerd en passen in eveneens verkrijgbare verzamelmappen. De hele serie beslaat vier of vijf mappen.
  • 2. Kaarten op klein formaat (trading cards). Op één kant van deze kaartjes staan afbeeldingen van 'monsterachtige' dieren, met steeds drie vragen. De ruggen van al deze kaartjes zijn hetzelfde, hierop staat overigens de tekst 'Monster World'. De nummering van deze kaartjes is voor zover bekend identiek aan die van de grote kaarten. Behalve de kaarten in de genoemde zes groepen bestaat er ook een kaartje met de titel 'Homo sapiens'. Dit kaartje heeft alleen een spiegelend oppervlak. Met de kaarten vecht, ruil, en speel je

De onderstaande Nederlandstalige namen in de lijst zijn de in het boek gebruikte namen. Deze komen niet altijd overeen met de in de literatuur gebruikte namen.

Geweldige Griezels[bewerken]

Dit is een allegaartje van dieren met 'vreemde' kenmerken (bijvoorbeeld een bizarre levenswijze of een raar uiterlijk).


Uitgestorven gedrochten[bewerken]

Dit zijn inmiddels uitgestorven diersoorten, voornamelijk dinosauriërs.


Giftig Gevaar[bewerken]

Dieren met een (meestal) dodelijk vergif; slangen en spinnen zijn rijkelijk vertegenwoordigd in deze groep.


Gruwelijke roofdieren[bewerken]

In deze groep zitten voornamelijk gevaarlijke vleesetende dieren, maar ook enkele planteneters die gevaarlijk kunnen zijn.


Kleine Kwelgeesten[bewerken]

In deze groep zitten haast uitstuitend geleedpotigen, met name insecten.


Magische Monsters[bewerken]

Hierin bevinden zich wezens uit folklore en de mythologie.