Morgan Spurlock

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Morgan Spurlock

Morgan Valentine Spurlock (Parkersburg (West Virginia), 7 november 1970) is een onafhankelijke Amerikaanse documentairemaker, televisieproducent en scenarioschrijver. Hij is waarschijnlijk het bekendst van zijn documentaire Super Size Me, waarin hij de gezondheidseffecten van fastfood liet zien door een maand lang drie keer per dag bij McDonald's te eten.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Spurlock werd geboren in Parkersburg (West Virginia), maar hij groeide op in Beckley. Tegenwoordig woont hij in New York.

Voordat hij Super Size Me maakte was Spurlock enige tijd actief als toneelschrijver, zijn toneelstuk The Phoenix won meerdere prijzen op het New York International Fringe Festival. Voor de Amerikaanse televisie bedacht hij de programma' 30 Days (voor FX) en I Bet You Will (voor MTV).

In 2008 maakte hij Where In The World Is Osama Bin Laden en in 2011 kwam zijn film The Greatest Movie Ever Sold uit. Deze film gaat over sluikreclame en is geheel betaald door sponsoren die dan ook weer uitgebreid in de film te zien zijn. In 2013 regisseerde Spurlock de film One Direction: This Is Us over boyband One Direction.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Morgan Spurlock van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.