Motorrijders Actie Groep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2007-09-08 European Bike Week1.jpg

De Motorrijders Actie Groep (MAG) is de formele naam van de Motorrijdersactiegroep. Het is een Nederlandse belangenvereniging van motorrijders.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De MAG is opgericht in 1988 uit onvrede over hoe er met de belangen van motorrijders door de overheid omgesprongen werd. De MAG is een vertegenwoordigers van motorrijders bij lokale, nationale en internationale overheden. De belangrijkste doelstellingen van de MAG zijn het duidelijk maken dat de motorrijder een zwakkere verkeersdeelnemer is in een omgeving die vooral door voertuigen op meer dan twee wielen wordt gedomineerd en reageren op voorgenomen wetgeving die de belangen, rechten en vrijheid van de motorrijder in het algemeen aantasten. De MAG telt 5700 leden, ongeveer 95 actieve vrijwilligers, 1 vaste en 3 parttime-krachten (2009). De MAG heeft geen commerciële bindingen.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

In samenwerking met overheden worden er surveillances gedaan om wegen te schouwen vanuit het gezichtspunt van de motorrijder en worden er convenanten gesloten op provinciaal niveau om gestructureerd weginrichtingen te verbeteren. Vrijwilligers van de MAG melden gevaarlijke wegsituaties en signaleren verkeerslichten die niet reageren op motorfietsen die vervolgens worden doorgegeven aan de betreffende wegbeheerder. Er wordt er voorlichting over de belangen van motorrijders gegeven op instituten waar toekomstige wegbeheerders en wegontwerpers opgeleid worden.

De MAG neemt actief deel in het Motorplatform. Het Motorplatform is een landelijk overlegorgaan van overheden, verkeers(veiligheids)organisaties, branchevertegenwoordigers en belangenorganisaties die samen werken aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor motorrijders. Een van de meest bekende resultaten vanuit het Motorplatform is de gedragscode filerijden waarbij het tussen de file rijden door motorrijders toegestaan is.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]