Munster, Go Home!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Munster, Go Home!
Tagline America's Funniest Family in their FIRST FULL-LENGTH FEATURE
Regie Earl Bellamy
Producent Joe Connelly
Bob Mosher
Scenario Joe Connelly
Bob Mosher
George Tibbles
Hoofdrollen Fred Gwynne
Yvonne DeCarlo
Al Lewis
Muziek Jack Marshall
Distributie Universal Studios
Première 15 juni 1966
Genre Zwarte komedie
Speelduur 97 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Munster, Go Home! is een Amerikaanse film gebaseerd op de sitcom The Munsters. De film werd geregisseerd door Earl Bellamy. Op Pat Priest na deden alle acteurs uit de televisieserie mee in deze film. De film werd goed ontvangen toen hij uitkwam in de bioscoop.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De film begint in het huis van de Munsters, waar een testament wordt voorgelezen. Het blijkt dat de Munsters een Engels kasteel genaamd Munster Hall hebben geërfd van een oud familielid. Tevens erft Herman de titel Lord.

De familie vertrekt meteen per boot naar Engeland om hun erfenis te halen. Onderweg wordt Herman zeeziek, vindt Merilyn Roger Morsesby, en wordt Opa in een wolf veranderd. In Engeland blijkt dat de familie niet de enige is die het op het kasteel heeft voorzien. Twee andere familieleden, Grace en Freddie, zijn woedend dat de Amerikaanse Munsters het kasteel hebben geërfd. Met behulp van Lady Effigie proberen ze de familie weg te werken. Herman en zijn familie voelen zich meteen thuis in het kasteel, vooral omdat Grace en Freddie hen bang proberen te maken (wat voor de Munsters juist een aangename verwelkoming is). Herman en Opa ontdekken dat Munster Hall een geheim bevat, en proberen dit geheim te ontdekken. Ze ontdekken dat er een valse operatie plaatsvindt in de kelder.

Later in de film neemt Herman deel aan een race in zijn auto, de Drag-u-la. Grace en Freddie proberen bij deze race Herman om te laten komen. Herman wint de race met de hulp van Lily’s hersenen. Uiteindelijk worden Lady Effigie, Freddie, en Grace ontmaskerd, waardoor ze het kasteel nooit meer zullen kunnen erven. De Munsters verlangen na een tijdje toch terug naar Amerika. Ze doneren het kasteel en het landgoed aan de stad, en verlaten Engeland.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Gwynne, Fred Fred Gwynne Herman Munster
Carlo, Yvonne De Yvonne De Carlo Lily Munster
Lewis, Al Al Lewis Opa Munster
Patrick, Butch Butch Patrick Eddie Munster
Watson, Debbie Debbie Watson Marilyn Munster
Pine, Robert Robert Pine Roger Moresby
Terry-Thomas Neef Freddie
Arnold, Jeanne Jeanne Arnold Grace
Carradine, John John Carradine Cruikshank
Gingold, Hermione Hermione Gingold Lady Effigie

Trivia[bewerken]

  • Wanneer Herman ontdekt wat er in de kelder gebeurd schreeuwt hij "Car 54, Where are you? Zowel Fred Gwynne als Al Lewis deden ook mee in de sitcom Car 54, Where Are You?

Externe link[bewerken]