Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MuCEM
Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée
Het Fort Saint-Jean en het Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée (MuCEM)
Het Fort Saint-Jean en het Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée (MuCEM)
Coördinaten 43° 18′ NB, 05° 22′ OL
Oppervlakte 45.000
Openingsdatum 7 juni 2013
Huisvesting
Architect Rudy Ricciotti
Aantal bezoekers 1.255.000 (2017)
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée (MuCEM) (Nederlands: Museum van Europese en Mediterrane beschavingen) is een Frans nationaal museum gelegen in het historisch hart van de Zuid-Franse havenstad Marseille, gelegen naast het Fort Saint-Jean, waarmee het door een passerelle wordt verbonden. Het museum opende zijn deuren naar aanleiding van Marseille, culturele hoofdstad van Europa 2013. Het gebouw is ontworpen door de Franse architect Rudy Ricciotti.

Het museum telde 1.255.000 bezoekers in 2017. Het museum heeft een breed gamma aan kunstvoorwerpen als uitingen van de Europese beschaving en de Mediterrane cultuur in het bijzonder. Zowel in oppervlakte als in tentoonstellingsaanbod wordt de nadruk gelegd op tijdelijke tentoonstellingen. Het bouwwerk wordt veelal aangeduid als J4, refererend naar de naam van de kade van de haven van Marseille die vroeger op de locatie was gelegen.


Zie de categorie Musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.