Musée maritime fluvial et portuaire de Rouen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Musée maritime fluvial et portuaire de Rouen
Musée maritime fluvial et portuaire de Rouen
Locatie Rouen, Frankrijk
Oppervlakte 900 m²
Thema haven en scheepvaart
Opgericht 1999
Aantal bezoekers 10.000 per jaar
Website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Musée maritime fluvial et portuaire de Rouen is een museum in de Franse havenstad Rouen. Het maritiem museum behandelt de geschiedenis van de scheepvaart en de lokale haven.

Het museum[bewerken | brontekst bewerken]

De hoofdthema's van het museum zijn:

Onder de tentoongestelde voorwerpen zijn binnenschip- en trawlermotors, een mistbelboei, die vroeger in de monding van de Risle lag, een duikpak en de replica van een marconistencabine van een schip uit 1960.

Het walvisskelet (in bruikleen van het museum d'histoire naturelle de Rouen) wordt in het midden van het museum tentoongesteld. Het is een gewone vinvis, die 7 jaren oud was toen hij op het strand aanspoelde en stierf.

Het 38 meter lange binnenschip, de Pompon Rouge, kan in het hof van het museum bezichtigd worden. Het scheepsruim is ingericht als permanente tentoonstelling over de binnenvaart met onder meer een model van een schutsluis.

Tevens zijn er regelmatig thematentoonstellingen over verschillende onderwerpen bijvoorbeeld de zweefbrug van Rouen of de Vikingen.

Foto's[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw van het museum[bewerken | brontekst bewerken]

Loods 13, het museumgebouw

Het museum bevindt zich in een voormalige loods in de haven, niet ver van de nieuwe Gustave Flaubert brug. Deze loods 13 werd in het jaar 1926 gebouwd en heette "Hangar M" tot het jaar 1966. Het gebouw diende als bedrijfspand voor de opslag van wijn van de Schiaffino Compagnie die voer op Noord-Afrika.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]