Museum van Wallingford

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Museum van Wallingford

Het museum van Wallingford is een intiem en kleurrijk museum met collecties van lokaal belang. Het museum is gehuisvest in een middeleeuwse stadswoning in het stadje Wallingford in het Engelse graafschap Oxfordshire (voorheen Berkshire).

Het kleine museum heeft een uitgebreide collectie met betrekking tot de geschiedenis van Wallingford, met onder andere de nadruk op archeologie, het kasteel van Wallingford en de stad in de middeleeuwen en het victoriaanse tijdperk. Een gratis audiotour is beschikbaar.

Het museum bevindt zich in met vuursteen bekleed huis (de buitenkant dateert van de 17e eeuw, en het houten interieur is waarschijnlijk eind-15e-eeuws) en kijkt uit op de Kinecroft, een open ruimte in Wallingford die aan twee zijden wordt begrensd door Angelsaksische burh-verdedigingswerken die gebouwd zijn in de 9de eeuw.

Het museum is gevestigd in Flint House, 52 High Street, Wallingford, OX10 0DB. Het volledig erkende museum wordt volledig gerund door vrijwilligers. Het museum van Wallingford is een onafhankelijke charitatieve onderneming die geregistreerd is in Engeland en Wales.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]