My Reincarnation

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
My Reincarnation
Regie Jennifer Fox
Producent Boeddhistische Omroep Stichting
Zohe Film Productions
Lichtblick Film
Ventura Film
Vivo Film
Hoofdrollen Namkhai Norbu, Khyentse Yeshi Namkhai
Muziek Jan Tilman Schade met Moe Jaksch
Montage Jennifer Fox,Sabine Krayenbühl,Mary Lampson
Cinematografie Jennifer Fox
Première 2010
Genre Documentaire
Avontuur
Biografie
Familie
Speelduur 100 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Duitsland Duitsland
Vlag van Italië Italië
Vlag van Zwitserland Zwitserland
Opnamelocaties Tibetaanse Autonome Regio
Gewonnen prijzen 1
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Tibetaans boeddhisme

My Reincarnation is een episch filmdrama uit 2010 onder regie van de Amerikaanse regisseur Jennifer Fox. Fox begon aan de documentairefilm in 1988 en voltooide hem in 2009. Ze schoot hiervoor filmmateriaal in meer dan zeventien landen.

De film werd uiteindelijk uitgebracht als een gezamenlijke productie van de Nederlandse Boeddhistische Omroep Stichting, de Duitse Lichtblick Film, de Zwitserse Ventura Film, de Italiaanse Vivo Film en Zohe Film Productions, het productiebedrijf van regisseur Jennifer Fox.

De productie ging in première in 2010 en werd op verschillende filmfestivals vertoond, waaronder op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, het Hot Docs Canadian International Documentary Festival, het International Leipzig Festival for Documentary and Animated Film, het Krakow Film Festival, het New Zealand Film Festival en het Popoli Film Festival.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De documentairefilm vertelt het verhaal van de Tibetaans geestelijke en hoogleraar Namkhai Norbu en diens zoon Yeshi Namkhai.

Norbu is een Chögyal Rinpoche en daarmee een tulku, ofwel een gereïncarneerd lama. De Tibetaanse diaspora bracht hem naar Italië, na uitnodiging daartoe van professor Giuseppe Tucci. Hij is een meester in de Dzogchen en een van de laatste Tibetaanse geestelijken die de training in deze Tibetaanse boeddhistische meditatiepraktijk nog in Tibet leerde.

Norbu's oudste zoon, Yeshi Namkhai, werd na diens geboorte erkend als de reïncarnatie van de oom en meester van zijn vader, zodat zijn leven ook het tulkuschap voorbestemd leek. Yeshi heeft echter een compliceerde relatie met zijn vader en kiest voor een carrière in het bedrijfsleven. De documentaire bestrijkt zijn leven vanaf zijn achttiende tot aan zijn achtendertigste, en hoe langer hoe meer wordt hij er toch toe aangetrokken de culturele erfenis voort te zetten, zoals zijn voorouders voor hem dit al in het verleden deden.

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage Opmerkingen
Norbu, Chögyal Namkhai Chögyal Namkhai Norbu vader speelt zichzelf
Namkhai, Khyentse Yeshi Khyentse Yeshi Namkhai zoon speelt zichzelf

Prijzen en nominaties[bewerken]

jaar prijs categorie genomineerde(n) uitslag
Herfst 2010 Golden Eagle Award Documentaire - gewonnen

Externe link[bewerken]