Mystery Castle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mystery Castle
Het exterieur van Mystery Castle
Het exterieur van Mystery Castle
Algemene informatie
Locatie Phantasialand, Vlag van Duitsland
Soort attractie Bungee drop
Walkthrough
Bouwer(s) Intamin AG
Opdrachtgever Phantasialand
Status Geopend
Opening 1998
Eigenschappen
Topsnelheid 92 km/u
Maximale hoogte 65 m
Ritduur 45 seconden
Capaciteit 1400 personen per uur
Onride foto Nee
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Mystery Castle is een attractie in het Duitse attractiepark Phantasialand. Het is een deels Bungee Drop en deels walkthrough van attractiebouwer Intamin AG. De attractie bevindt zicht in het themagebied Mystery.

Het verhaal[bewerken]

In zijn hebzucht naar macht sloot een voorvader van de familie Von Windhofen een pact met de duivel. Dat was duidelijk de verkeerde keuze: niemand van zijn nakomelingen werd ouder dan dertig jaar en Mystery Castle werd onzichtbaar in het landschap. Om de vloek te overwinnen bouwde Uld Von Windhoven, de jongste man van de familie, een grote machine waarmee hij de positieve krachten van de bezoekers trachtte te bundelen om zo het ultieme kwaad te verdrijven uit zijn kasteel.

De rit[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Het eerste gedeelte van Mystery Castle is een walkthrough. Bezoekers lopen door verschillende ruimtes van het kasteel van de Von Windhofens. Op een aantal plaatsen staan acteurs opgesteld die zich voordoen als mystiek wezen en als doel hebben bezoekers te laten schrikken door bijvoorbeeld plots achter een pilaar vandaan te komen. Aan het eind van de walkthrough bevindt zich een animatronic van één van de Von Windhofens.

De bungee drop bevindt zich in de 65-meter hoge toren, de snelheid is 92 km/h, en er is plaats voor 48 bezoekers. Nadat de beugels sluiten, dimmen de lichten en worden de passagiers omhoog geschoten. De bungee drop heeft drie ritprogramma's: twee korte, waarbij de passagiers in één keer omhoog en omlaag gaan, en één lange (voor als het bijvoorbeeld rustig is). Hierbij gaan de stoelen eerst tot ongeveer de helft van de toren, vallen dan weer naar beneden, waarna op hoge snelheid naar de top, op 65 meter hoogte, worden gebracht.

Veiligheid[bewerken]

Veiligheidswaarschuwing bij de ingang.

Om veiligheidsredenen dienen alle bezoekers een lengte te hebben van tussen de 130 cm en 195 cm en hebben een minimale leeftijd van tien jaar. Mystery Castle is verboden voor personen met cardiologische aandoeningen en personen die zwanger zijn. Tijdens de rit zitten bezoekers in een schouderbeugel.