NEMO Kennislink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
NEMO Kennislink
Type Onderwijs website
Taal Nederlands
Registratie Vlag van Nederland Nederland
Eigenaar Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Auteur(s) Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie
Opgericht 2002
Status Actief
Link nemokennislink.nl
Portaal  Portaalicoon   Media

NEMO Kennislink is een Nederlandse website waarop wetenschappelijke informatie op een toegankelijke manier wordt gebracht.[1] De doelgroep van Kennislink bestaat uit vooral scholieren en studenten. NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, waar ook het NEMO Science Museum bij hoort.

Van 2001 tot en met 2011 was Carl Koppeschaar de ontwerpende hoofdredacteur van Kennislink. Van 2012 tot aan haar overlijden op 29 juni 2019 was Sanne Deurloo de hoofdredacteur van Kennislink. Vanaf september 2019 tot augustus 2022 was Leon Heuts hoofdredacteur. Robert Visscher is zijn opvolger en sinds augustus 2022 hoofdredacteur. [2][3] [4]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Kennislink startte in 2002 en is uitgebreid van een site met uitsluitend bètawetenschappelijke ofwel exacte kennis naar een site waarop ook de inzichten van alfawetenschappen zoals taalkunde en gammawetenschappen belicht worden.

Het project is een opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.

De site kwam online op 15 april 2002. Tot 2005 beperkte Kennislink zich voornamelijk tot de exacte wetenschappen. Vanaf 2005 kwamen daar ook de taal-, gedrags- en maatschappijwetenschappen bij. Sinds juni 2007 is ook een vakpagina voor economie en bedrijfskunde online.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

  • Davindi, een opensource zoekmachine die in de database van Kennislink zoekt.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]