NINE:32

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
23-06-2022
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

NINE:32
Land(en) Vlag van Nederland Nederland Vlag van België België
Taal Nederlands
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

NINE:32[1] (uitgesproken als nine thirty two) is een online muziekmagazine dat zich richt op Nederland en Vlaanderen. De genres waar het magazine zich op richt vallen voornamelijk in de alternatieve scene: poppunk, punk, punkrock, metalcore, deathmetal, hardcore, indie, new wave en alt-pop.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De inhoud van het magazine is voor iedereen online gratis toegankelijk en varieert van interviews met (inter)nationale bands en artiesten, features en EP- en albumrecensies tot een concertagenda, release overzichten en volledige concertverslagen van optredens in Nederlandse poppodia, zoals Dynamo, AFAS Live, Ahoy Rotterdam, Melkweg, Nieuwe Nor en anderen.

Playlists[bewerken | brontekst bewerken]

NINE:32 heeft een aantal verschillende afspeellijsten op Spotify. De Weekly Fresh lijst wordt wekelijks op zaterdag aangepast met nieuwe muziek uit de scene (nummers die in de afgelopen week zijn uitgekomen als singles of onderdeel van een album). Daarnaast zijn er ook andere afspeellijsten met een vast thema, zoals akoestische tracks, nostalgische poppunk, kerstmuziek uit de alternatieve scene, muziek van Nederlandse alternatieve bands en een lijst met lhbtiq+ artiesten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

NINE:32 werd opgericht in december 2021 nadat Smash Press tot een einde kwam.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Over NINE:32 | Music Magazine. NINE:32. Geraadpleegd op 23 juni 2022.
  2. (en) The end of Smash Press. Smash Press // (15 februari 2022). Geraadpleegd op 23 juni 2022.