Nagtegaal (geslacht)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Geplaatst:
13-06-2018
Genomineerd: hoort dit thuis in de encyclopedie?   Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie, en stelt daarom voor het artikel te laten verwijderen.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Mogelijk is het onderwerp wel relevant maar blijkt dit onvoldoende uit de inhoud van het artikel, bijvoorbeeld door een gebrek aan referenties naar gezaghebbende bronnen. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Familiewapen van het Utrechts geslacht Nagtegaal

Nagtegaal of Nachtigall is een oud Utrechts geslacht afkomstig uit Nederrijns-Westfaalse Kreits.

Achtergrond[bewerken]

De oudst bekende voorvader, Hermann Nachtigall,[1] werd geboren ca. 1637 te Beeck nabij de stad Duisburg en stierf aldaar in het jaar 1727 (90 jaar oud). Hij kreeg twee zonen, Evert en Heinrich, die op hun beurt veel nakomelingen hebben achtergelaten. De familie trok rond het jaar 1730 naar de Utrechtse plaats Zuilen onder andere door de druk die de reformatie met zich mee bracht. Zij waren een zeer vrome katholieke familie.

In het boek van de afd. Heraldiek van de NGV staan ruim 1700 nakomelingen vermeld en is hiermee het omvangrijkste geslacht Nagtegaal van Nederland.[1] Vele nakomelingen waren werkzaam in de steenindustrie en hadden een arm bestaan. Na de Tweede Wereldoorlog is in deze situatie verbetering gekomen.